През 1923 г. стартира производството на първите Словенски стартерни батерии. Старт дал в последствие и своето име на един от най–успешните индустриални проекти в бивша Югославия. През дълголетната си история VESNA (Весна) успява да се развие от производител използващ изцяло лицензни технологии, до лидер разработващ и остановяващ свои индустриални стандарти.

Признание за иновативността и преследването на високи цели е и избора за изключителен доставчик на батерии за първоначално вграждане на концерна PSA (Renault, Citroen). Сътрудничество започнало през 1986 г., продължаващо и днес.Чрез своя отдел за проучване и разработки, VESNA извършва техническото развитие на новите формули и материали в съответствие с най-новите пазарни тенденции и в сътрудничество с водещите с водещите световни производители на моторни превозни средства, двигатели и съоръжения.

Акумулаторните батерии на VESNA са предназначени за автомобили, камиони, автобуси, военни превозни средства, агро и строителни машини. Тези акумулаторни батерии се характеризират с високо качество, безопасност и издръжливост, също така промоцията на новия бранд VESNA и прилагането на най-новите технологии в производството му, го прави един наистина конкурентоспособен продукт.

Именно заради прилагането на Сертификата за Качествена Мениджмънт Система ISO9001: 2008, сертифицирана от Норвежката сертификационна компания DNV, също така подготовката за приспособяване на системата за Еко мениджмънт ISO14001: 2004, както и подобрението в производителността и качеството на производствените процеси от гледна точка на мениджмънта и задълженията на служителите, ние успяваме да бъдем основни играчи в развитието, производството и продажбата на акумулаторите с марка VESNA: Качество, безопасност и дълъг живот на батерията.